Συμβατό με MyData ΑΑΔΕΤώρα συμβατό και με το MyData, το QR Code και την Ηλεκτρονική Τιμολόγηση της ΑΑΔΕ για αποστολή των παραστατικών σας σε πραγματικό χρόνο, στα ηλεκτρονικά βιβλία του οργανισμού σας.

Η Successful Software (https://www.successful-soft.com) δραστηριοποιείται στον χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής από το 1991. Έχει δε Πελάτες της πολλά λιμενικά ταμεία, τις περισσότερες μαρίνες στην Ελλάδα και διεθνή παρουσία στο εξωτερικό (εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Ειδικά στο χώρο των Λιμενικών Ταμείων, Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και Δημοτικών Μαρινών η Successful Software έχει ήδη πελάτες της:

1. Δημοτικό λιμενικό ταμείο Αγίας Εφυμίας, Κεφαλλονιά (πελάτης μας από το 2006 έως σήμερα).

2. Δημοτικό λιμενικό ταμείο Αίγινας (πελάτης μας από το 2016 έως σήμερα).

3. Δημοτικό λιμενικό ταμείο Μήλου (πελάτης μας από το 2016 έως σήμερα).

4. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου, Ρόδο (πελάτης μας από το 2004 έως σήμερα).

5. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Κρήτη (πελάτης μας από το 2020 έως σήμερα).

6. Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας, Σαλαμίνα (πελάτης μας από το 2023 έως σήμερα).

7. Δημοτική μαρίνα – επισκευαστική ζώνη του Αγ.Νικολάου, Κρήτη (πελάτης μας από το 2004 έως σήμερα).

8. Δημοτική μαρίνα – επισκευαστική ζώνη της Κω, Κως, Δωδεκάνησα (πελάτης μας από το 2004 έως σήμερα).

Η Successful Software διαθέτει μοναδική εμπειρία στο πως πρέπει να οργανώσει ένα (Δημοτικό ή μη) Λιμενικό Ταμείο τις λειτουργίες του προκειμένου να δουλέψει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, με το λιγότερο δυνατό προσωπικό, μοχλεύοντας τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η σύγχρονη αυτή τεχνολογία επιτρέπει στο Λιμενικό Ταμείο να διαχειριστεί όλα του τα έσοδα, από οποιανδήποτε πηγή και εάν αυτά προέρχονται, π.χ. λιμάνια (τέλη ελλιμενισμού/διαχείμασης, ρεύμα, νερό, χρήση γλύστρας, τέλη επιβατών, τέλη τροχοφόρων, τέλη προσόρμησης (Επιβατηγά-Οχηματαγωγά-ιπτ.δελφίνια), τέλη προσόρμησης (Φορτηγά-Υδροφόρες), κοκ), χώρους παραχώρησης (ενοίκια, δικαιώματα, ΕΚΟΕΜ, Χαρτόσημο, ΟΓΑ, κοκ), κλήσεις Κ.Ο.Κ, μαγαζιά (ενοίκια), κοκ.

Μεταξύ άλλων, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα SUCCESSFUL MARINE για Λιμενικά Ταμεία μπορεί να κάνει άμεσο, αυτόματο και χωρίς λάθη υπολογισμό των νέων δικαιωμάτων των Λιμενικών Ταμείων και Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Μπορεί επίσης να στέλνει σε πραγματικό χρόνο (κατά τη στιγμή της έκδοσης του παραστατικού) τα παραστατικά που εκδίδει το Λιμενικό Ταμειό, στην ψηφιακή πλατφόρμα MyData της ΑΑΔΕ (ηλεκτρονικά βιβλία της ΑΑΔΕ) καθώς και στην Ηλεκτρονική Τιμολόγησης (e-Invoice).

Ειδικότερα σε μια εποχή όπου σχεδόν όλα τα Λιμενικά Ταμεία υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού και οι επαφές μεταξύ προσωπικού και Πελατών τελούν υπό σοβαρούς περιορισμούς, το όραμα της Successful Software είναι να βοηθήσει τα Λιμενικά Ταμεία με τη βοήθεια της τεχνολογίας να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους.

Αυτό το επιτυγχάνουμε βελτιώνοντας την τεχνολογική υποδομή και αντικαθιστώντας χειροκίνητες διαδικασίες που εκτελούνται από τον άνθρωπο, με δίκτυα αυτόματης εξυπηρέτησης που εκτελούνται από μηχανές.

Εφαρμόζοντας μεθόδους και διαδικασίες που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη για την αποτελεσματικότητα τους, επιτυγχάνουμε:

α) απλούστευση των διαδικασιών, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των δραστηριοτήτων της Υπηρεσίας. Μέγιστο έλεγχο όλων των λειτουργιών της Υπηρεσίας, για όλα τα λιμάνια που διαχειρίζεται, μέσα από ΕΝΑ ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο είναι προσβάσιμο οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε υπάρχει Internet.

β) ταχύτερη, καλύτερη και αυτοματοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιωτών αλλά και των επιχειρήσεων που συναλλάσσονται με την Υπηρεσία, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς ανθρώπινη διαμεσολάβηση.

γ) καλύτερη διαχείριση, έλεγχος και αξιοποίηση όλων των θέσεων ελλιμενισμού, για όλους τους λιμένες που διαχειρίζεται το λιμενικό ταμείο σας και, κατ’ επέκταση, βελτίωση της κερδοφορίας του.

δ) δυνατότητα προείσπραξης τελών ελλιμενισμού μέσω αυτόματων καναλιών πώλησης (Internet / App). Οι εισπράξεις καταλήγουν στον τραπεζικό λογαριασμό του ταμείου, ενημερώνοντας αυτόματα Σκάφος και Πελάτη.

ε) καλύτερος οικονομικός προϋπολογισμός/απολογισμός μέσω της αναλυτικής παρακολούθησης των εσόδων ανά Κ.Α.Ε και την αυτόματη ενημέρωση της Δημόσιας Λογιστικής. Λήψη ενημερωμένων αποφάσεων από τη Διοίκηση, βασισμένων σε ορθές, στατιστικές και πληροφοριακές αναφορές (Business Intelligence Reports & Business Intelligence Dashboards).

στ) μείωση του οικολογικού αποτυπώματος της επιχείρησης μέσω τεχνολογιών Paperless Office.


Παρακάτω παραθέτονται το πως περιέγραψαν την εμπειρία που είχαν διάφορα Λιμενικά Ταμεία, που εφάρμοσαν το σύστημα Successful Marine:

«Μας γλιτώνει πολύ χρόνο σε σχέση με το χειρόγραφο σύστημα»

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου

«Δεν μας ξεφεύγει κανένα σκάφος και πελάτης. Μπορούμε να δούμε τι έχουμε τιμολογήσει σε ένα Πελάτη, από πότε μας χρωστάει και πόσα μας χρωστάει. Π.χ. όταν ένας Πελάτης καταθέτει τα χρήματα στην τράπεζα, μπορούμε με μία απλή “Εύρεση” να εντοπίσουμε τον λογαριασμό του και να εκδώσουμε το σχετικό Γραμμάτιο Είσπραξης, είτε αυτό αφορά προκαταβολή, είτε έναντι, είτε εξόφληση»

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγ.Εφημίας

«Τώρα που είναι και η κρίση, έχουμε τη δυνατότητα να εκδώσουμε το τιμολόγιο του μόνιμου Πελάτη “επί πιστώσει” και μετά ο Πελάτης να έρχεται και να πληρώνει την οφειλή του σε δόσεις. Το σύστημα παρακολουθεί το υπόλοιπο του Πελάτη σε κάθε βήμα, μέχρι την ολοσχερή εξόφληση»

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας

«Το Successful Marine αποτελεί ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την σωστή διαχείριση ενός λιμανιού ή μιας μαρίνας. Δεδομένου ότι το πρόγραμμα έχει την δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε φορέα, για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου αποδείχθηκε η κατάλληλη λύση καθώς αποτυπώθηκε με ακρίβεια η δυναμικότητα αυτού σε θέσεις εξυπηρέτησης σκαφών, και πλέον ο αρμόδιος υπάλληλος έχει την δυνατότητα να προκρατήσει μία θέση, να εκδώσει τιμολόγιο για την είσπραξη των λιμενικών τελών-παροχής νερού και ρεύματος με απώτερο σκοπό να αξιοποιηθούν όλες οι θέσεις ελλιμενισμού και να αυξηθούν τα έσοδα του φορέα διαχείρισης.

Μέσω του προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα να εξαχθούν τα στοιχεία και να αξιοποιηθούν κατάλληλα από την Οικονομική Υπηρεσία του φορέα ενώ ταυτόχρονα μπορούν διαφορετικοί υπάλληλοι να έχουν πρόσβαση στο σύστημα και να διενεργούν διαφορετικές εργασίες ανά αρμοδιότητα.»

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου

«Παλαιότερα, όταν δεν είχαμε το Successful Marine, κρατούσαμε τα στοιχεία των πελατών σε ένα αρχείο του Microsoft Excel. Όταν λοιπόν κάποιοι πελάτες δεν πληρώνανε και περνούσαν κάποια χρόνια και η Διοίκηση ζητούσε κάποια στιγμή να βγάλουμε ένα Χρηματικό Κατάλογο για αυτούς, εμείς ανατρέχαμε σε αυτό το αρχείο του Microsoft Excel. 

Το αρχείο όμως δεν ήταν απολύτως ενημερωμένο, δεν είχαμε στοιχεία για να αποδείξουμε ποιο Σκάφος έμεινε σε ποια θέση του λιμανιού και για πιο χρονικό διάστημα.

Τώρα με το Successful Marine έχουμε όλα αυτά τα στοχεία και μπορούμε να αποδείξουμε τη διαμονή τόσο του μόνιμου, όσο και του διερχόμενου που δεν πλήρωσε και έτσι να είμαστε απόλυτα σύννομοι στη σύνταξη και την υπογραφή του Χρηματικού Καταλόγου.»

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας

Λίγα λόγια για την εταιρεία μας

H Successful Software (βλ. www.successful-soft.com) είναι η μόνη εταιρεία που έχει οργανώσει τη διοίκηση των περισσότερων λιμενικών ταμείων – μαρίνων – καρνάγιων στην Ελλάδα και η οποία έχει διακριθεί και στο εξωτερικό για την εξειδικευμένη τεχνογνωσία της πάνω σε Marina-Boatyard Management Systems (βλ. κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθροInternational distinction of Successful Marina (MarinaWorld magazine, March-April 2011“). Συμμετείχαμε επίσης ως εισηγητές στο “1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουριστικών Λιμένων – Μαρίνων” που έγινε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2015 (κάντε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο). καθώς και στο “2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΄Τουριστικών Λιμένων – Μαρίνων” που έγινε στην Μυτιλήνη τον Αύγουστο του 2023. Στα συνέδρια αυτό παρουσιάσαμε το θέμα “Οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη Διοίκηση και Διαχείριση Τουρ.Λιμένων και Μαρινών στην Ελλάδα και το εξωτερικό”.  Έχουμε συμμετέχει ως εκθέτες στο Dubai International Boat Show 2018 καθώς και στο ICOMIA World Marinas Conference 2018.

Το  Successful Marine Management System της εταιρείας μας είναι το καλύτερο Marina – Boatyard Management System που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Κάντε κλικ εδώ για να επικοινωνήσετε μαζί μας ή κάντε κλικ εδώ για να δείτε τι άλλο μπορεί να κάνει το Successful Marine για τον οργανισμό σας.